Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Reisverslag

Griekenland: genieten met een grote “G”!

Op 6 april had ik het nog over voorpret…en nu is het alweer achter de rug. Mijn eerste bezoek aan Griekenland, 10 dagen op het eiland Lesbos. En het was héérlijk!

Toplocatie: Birds Bay appartementencomplex

Als basis een fantastisch appartement in ‘Birds Bay‘ (hoe kan het anders) aan de rand van de zee tussen Pètra en Anaxos. De hele dag uitzicht over zee, vogels om je hoofd en genieten van de zon. En dat met goed gezelschap!

Het mooi licht duurt daar even, dus vroeg uit de veren!

En wat doe je dan op zo’n vakantie-eiland wat bekend staat om z’n vogelrijkdom? Natuurlijk….dan sta je ‘s morgens om 5 uur op – tegelijk met de zon – en ga je met de camera op pad om al die fantastische vogelsoorten op te zoeken en vast te leggen. Er is tenslotte maar 1,5 uur mooi licht aan het begin van de dag, daarna schijnt de zon eigenlijk te fel om fatsoenlijke foto’s te maken. Dus pluk je de dag, zoals dat heet. Bakje yoghurt, kopje koffie (hoe werkte dat ook alweer met zo’n filterzakje?) en ‘en route’!

Het eiland is niet zo groot, dus in die 10 dagen konden we heel wat plekken op het eiland bezoeken. Nu is het zo dat het eiland slechts enkele hoofdwegen kent (zeg maar ‘redelijk egale stroken’ asfalt zoals wij die uit de kleinere dorpen kennen) en verder vooral onverharde wegen. Kuilen, stof en stenen…ons huur-peugeot-tje heeft behoorlijk af moeten zien. Maar het uitzicht was meer dan de moeite waard: bergen, bossen, olijfboomgaarden, rivieren en moerassen (althans die zijn er in april, in mei zijn ze opgedroogd) en tenslotte zoutpannen.

En speciaal omdat mijn vriendin er gek op is, worden deze gebieden hier en daar opgeleukt met een veldje klaprozen. Helaas vond onze tuinman op het complex dat ze onder de noemer ‘onkruid’ vielen en werden de klaproosjes naast ons appartement na enkele dagen omgeschoffeld. Ze was even ontroostbaar 😥 maar gelukkig is het goed gekomen….

Op zoek naar die ene ‘award-winning’ foto crossten Michel en ik dagelijks het eiland over (wel lastig, die Griekse plaatsnamen en dan ook nog in het Grieks), klommen we bergen op, reden we door rivieren en trotseerden we muggen en andere insecten (gelukkig wordt Michel bijna altijd opgezocht door alles wat steekt 😀 ) en schoten we onze kaarten vol met soorten die we thuis niet kennen. Even voor de duidelijkheid: ik kwam thuis met ruim 3000 foto’s om uit te zoeken en na te bewerken….

‘s Middags – als we niet genoten van een zogenaamd kracht-dutje (mooie term van Brigitte Kaandorp) –  lagen we lekker aan het strand bij te komen en ons te verheugen op een heerlijke maaltijd bij een van de Griekse restaurants. Ik moet zeggen, het Griekse eten daar smaakt héél wat beter dan die borden met vlees en yoghurtsaus die ze in Nederland als Grieks eten voorschotelen. Ook erg vriendelijke mensen trouwens, die Grieken op Lesbos.

En tot slot ‘s avonds, terwijl de zon langzaam maar zeker onder ging, nog een afzakkertje op ons terras….sigaartje erbij…wekkertje weer instellen….

Inmiddels zijn de foto’s uitgezocht. En ben ik (gelukkig!) over mijn vooroordeel heen: het was genieten met een grote “G”!

Misschien volgend jaar wel weer!

Leave a Reply

error: Content is protected !!