Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Jemig de jemig!

Koos Koets wist het al: van paddo’s ga je houden. Dus na mijn heerlijke paddo-trip van vorige week ontkwam ik er niet aan. Ik wilde meer, ik wilde dit nog een keer meemaken. Dus trok ik er dit weekend samen met Michel weer op uit om enkele fijne paddenstoelen te ‘scoren’. En we waren zeker niet de enige.

Pijpknotszwam / Macrotyphula fistulosa
Heideknotszwam / Clavaria argillacea

Ondanks het wat matige weer liepen er heel wat liefhebbers te struinen in de bossen en heidevelden op landgoed Heidestein. Met zijn allen zochten we naar knotsgekke zwammen. En het mooie was…hoe meer we er vonden, hoe meer de zon begon te schijnen. Mozes kriebel, wat hebben die paddo’s een fijn effect op de mens.

Echte honingzwam / Armillaria mellea

Toen we op enig moment lagen te genieten van een pijpknotszwam, kwam er een groepje dames om ons heen staan. Opgetogen vroegen de dames of ze even mee mochten genieten van deze te gekke knotszwam. Uiteraard lieten we de dames ook aan hun trekken komen, hoe meer zielen hoe meer vreugd was ons motto. Al babbelend bleken er enkele echte kenners tussen te zitten. voor deze dames was dit zeker niet de eerste knotszwam.

Graskleefsteelmycena / Mycena epipterygia

We  wisselden nog wat ervaringen uit en wisten de dames blij te maken met de locatie van wat heideknotszwammetjes. Giechelend vervolgden de dames hun pad, die zouden nog een mooie middag hebben.

En wij…wij gingen tevreden en vol nieuwe beelden naar huis.

Jemig de pemig, wat een trip was dit weer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!