Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Waterig…

Ik ‘hang’ in de bank, temidden van stapels ‘volgesnoten zakdoekjes’ en luister hoe de regen zo nu en dan tegen de ramen klettert. Het is momenteel een zomer van niks en mijn fysieke gesteldheid sluit daar aardig bij aan. Het bezoekje aan het kletsnatte Assen vorige week – het geweldige vaderdagkadootje van m’n heerlijke kids – heeft z’n sporen nagelaten…ik voel me wat waterig.

Half soezelend kijk ik vandaag naar de eerste etappe in de Tour de France op TV. Het bekende gekeuvel van Maarten en Herbert geeft mij het gevoel dat m’n oogleden als gevolg van de zwaartekracht wel moeten dalen. Een slaapmiddel pur sang zonder bijwerkingen. De met enige regelmaat ingenomen paracetamolletjes helpen daar nog een handje bij. Het peleton trekt langzaam aan me voorbij.

Er komt niets uit m’n handen terwijl ik nog van alles moet doen; foto’s van de familie W. nabewerken, locaties verkennen voor een trouwreportage, een ‘zicht op zee’ zoeken voor K.J., de haag snoeien en oh ja…de ramen lappen maar daar is het gelukkig geen weer voor. Het doet me niets, ik heb er vrede mee, het kan allemaal nog wel een dagje wachten. Gelukkig zijn de boodschappen al binnen.

Tussen de wegtrekkertjes door lees ik de handleiding van m’n nieuwe camera. Foto’s worden er vandaag nog niet mee gemaakt, ook dat moet maar een dagje wachten. Een beetje droog oefenen, proberen te snappen waar al die instelmogelijkheden voor zijn, het maakt me nieuwsgierig. De camera ruikt nog als het dashboard in een nieuwe auto. Ik lig er stil van te genieten.

Morgen ga ik weer op pad, er staan wilde zwijnen op het menu. Samen met Michel voor het eerst ‘met een klasje‘ op pad op de Hoge Veluwe. Ik hoop dat het een beetje droog blijft, voel me al waterig genoeg. En dat de zwijnen niet de benen nemen zodra ‘het klasje’ in beeld komt. Ik weet niet of het woord ‘spannend’ een goede beschrijving is van mijn verwachting, maar het zou het eigenlijk wel moeten zijn. We gaan het meemaken, je hoort het vast en zeker nog van me…

Leave a Reply

error: Content is protected !!