Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Reisverslag

Snoepreisje

Miami, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek, Britse Maagdeneilanden, Sint Maarten, Bahama’s….zomaar wat plaatsen waarbij ik, en ik denk velen met mij, denk aan witte stranden, blauwe zee, palmbomen en lekker chillen. Voeg daar voor mij nog eens een hele verzameling vreemde vogels aan toe en de ideale vakantiebestemming lijkt geboren. Heerlijk om over te dromen in de wetenschap dat dit ver buiten je bereik ligt.

Totdat een gulle oom en tante je uitnodigen om met hen een cruise te maken door de Caribbean. Wow…dat voelt wel even onwerkelijk. Een prachtig gebied, een schip met alles erop en eraan: een buitenkansje! Je voelt je ergens bezwaard om ‘ja’ te zeggen tegen zo’n enorm cadeau, ook al omdat je twijfelt of cruisen wel helemaal jouw ‘cup of tea’ is. Dus laat je het idee lang op je inwerken, wen je aan de gedachte en begin je je voorbereidingen te treffen. Wat neem je allemaal mee in je fototas bijvoorbeeld….

Cruisen blijkt een relaxte manier om de verschillende eilanden binnen de Caribbean te verkennen. Overdag kijk je wat rond op een van de eilanden (als de wind en de stroming het toelaten om het schip te verlaten natuurlijk: zo hebben we drie van de acht eilanden gemist…) en ‘s nachts dobber je van het ene eiland naar het volgende. Op de eilanden geniet je van de mooie vergezichten en schiet je wat plaatjes van tropische vogels. Terug op de boot eet je een hapje, drink je een drankje, rook je een dikke sigaar – je zit tenslotte in de Caribbean – knoop je interessante gesprekken aan met mensen uit andere werelden en kijk je naar de genten en fregatvogels die langs de boot op vliegende vissen jagen. Vooral de fregatvogels vond ik indrukwekkend met hun haast prehistorische silhouetten, urenlang zonder een vleugelslag boven het water zwevend, wachtend op de kans om een gent van zijn visje te beroven. Een welgemeend dank je wel mag hier dan ook niet onvermeld blijven.

Inmiddels zijn we weer @home, zijn de kinderen, de moeders en de katten geknuffeld, hebben we de jetlag overwonnen, zit de eerste dag in de duinen bij 1° Celsius zit er weer op en zijn de vakantiefoto’s uitgezocht. Tijdens het bewerken van de foto’s komt de reis nog eens voorbij en denk je terug aan de mooie stranden waar je hebt genoten, aan de ongeëvenaarde  service op het schip, maar ook aan de kenmerken van het cruisen: ondanks de omvang van het schip blijft de ruimte beperkt, kan je er niet op uit wanneer je dat wilt en als je er af gaat is het maar voor enkele uren. Deze jas moet je passen, mij zat hij net iets te strak.

Leave a Reply

error: Content is protected !!