Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Meer vis!

Posted on 24/01/2016 by Topic2

Het beloofde een mooie dag te worden, temperatuur rond de 8 graden en een winters zonnetje. En wat doe je dan? Precies, even er op uit voor een dagje aan zee. En daar hoort natuurlijk een lekker visje bij. Dat moet deze kuifaalscholver gedacht hebben toen hij afgelopen zaterdag naar de pier van IJmuiden toog om daar van het zonnetje én de verse vis te genieten.

M’n cardioloog zal het ongetwijfeld met hem eens zijn geweest. Hij adviseerde me tenslotte niet voor niets om mijn pillendieet aan te vullen met dagelijks bewegen en veel vis. En zo’n advies sla je maar beter niet in de wind, dus wandelde ik samen met mijn blog- en vogelvriend Menno afgelopen zaterdag over de zuidpier bij IJmuiden op zoek naar aanvullingen voor onze vogeljaarlijst en daarmee punten voor onze ongeschreven wedstrijd.

Zo’n lijst heeft wel invloed op mijn foto-uitstapjes en vice versa. Waar ligt nu de nadruk? Wil je nu zoveel mogelijk soorten zien, bij voorkeur meer dan het afgelopen jaar en zeker één meer dan je vogelmaatje? Of wil je een fantastische foto maken, ook al is ie van een mus; de meest getelde vogel bij de afgelopen tuinvogeltelling? Natuurlijk gaat het mij als fotograaf om die ene, onderscheidende foto die er overigens nog steeds niet is, maar het stukje competitie als gevolg van ‘wie ziet de meeste?’ is er ook 😉 . Dat heeft mij ook nog even doen twijfelen om door te rijden naar Hoogwoud, momenteel het Mekka voor vogelaars sinds de roodkeelnachtegaal daar in een tuintje honderden liefhebbers uit het hele land vol overgave door hun hurken ziet zakken.

Maar het is er (nog) niet van gekomen. Toe we na ruim elf kilometer wandelen weer bij de auto waren vond ik het wel genoeg beweging voor deze dag. Je moet het tenslotte ook niet overdrijven. En de kuifaalscholver had me al een aantal leuke plaatjes opgeleverd toen hij met zijn groene zeedonderpad vlak voor de pier boven water kwam. Op zo’n moment kan je als fotograaf je geluk niet op, je hart slaat bijna over (even opletten in mijn geval  ) en je probeert zoveel mogelijk uit het moment te halen. Het valt me overigens altijd weer op hoe groot het keelgat van dit soort vogels is. Zo’n stekelige donderpad, toch geen lullig visje, verdwijnt met het grootste gemak naar binnen. Ik doe het in ieder geval wat voorzichtiger met m’n visje…

Leave a Reply

error: Content is protected !!