Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Let the games begin…

Het is zover….een nieuw jaar is aangebroken. We hebben alle  nieuwjaar-cliché’s weer uit de kast gehaald en met de beste bedoelingen toegezonden aan een ieder die ons dierbaar is. Als het aan ‘de beste wensen’ ligt dan moet het voor iedereen weer een fantastisch jaar worden, toch? Ik kijk er in ieder geval naar uit, een frisse start en weer volop nieuwe kansen…laat maar komen zou ik zeggen. 😀

Het jaar begon in ieder geval met een mooi winters zonnetje, goed weer om er eens even op uit te gaan. Want een nieuw jaar begint ook met een leeg vogellijstje en het is natuurlijk wel de bedoeling dat het vogellijstje elk jaar langer wordt. In de afgelopen drie jaar is me dat gelukt, maar ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud. In 2015 eindigde ik op 261 soorten dus de lat ligt hoog en het feit dat ik dit jaar niet naar Lesbos op vakantie ga maakt het niet eenvoudiger. Op tijd beginnen dus!

Voorlopig zijn de eerste 27 soorten gescoord, waaronder de pijlstaart. Voor mij een van de mooiste eenden die we in Nederland rond hebben zwemmen. Zeker als er een bleek winterzonnetje op schijnt. De cacao-bruine kop, afgezet met een subtiel streepje wit, gedragen op een grijs gemêleerd lijf en afgewerkt met een elegante staart…ik weet niet wie deze eend getekend heeft maar mijn punten krijgt ie! Ik associeer de pijlstaart overigens met de koude helft van het jaar, maar hij schijnt hier het hele jaar voor te komen en zelfs in beperkte aantallen te broeden.

Mijn vogellijstje bijhouden is één afwijking, maar daarmee zijn we er nog niet. Er moet natuurlijk ook weer geblogd worden. Op 30 december ontving ik mijn blog-jaaroverzicht (met dank aan de firma wordpress.com) zodat ik weet dat ik meer dan 29 blogs moet publiceren wil ik in 2016 productiever zijn dan in het afgelopen jaar. Ik ben dan ook maar direct aan de slag gegaan. Het feit dat mijn blogs in 2015 5x meer bezoekers trokken dan in 2014 geeft me in ieder geval voldoende stimulans om te proberen mezelf ook op dit vlak te verslaan. En ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar volgens mij speel ik in het leven constant een wedstrijdje tegen mezelf 😳 . Wat an sich natuurlijk heel bevredigend is, want zo gaat verliezen ook altijd gepaard met winnen…toch?

Voor deze dwangmatigheden in mijn gedrag zal wel een mooie psychische verklaring zijn, maar zolang het ongevaarlijk is maak ik er maar geen punt van. Ik zou zeggen: ‘Let the games begin…’.

Tot slot: geniet van 2016 en tot de volgende blog!

Leave a Reply

error: Content is protected !!