Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Bucketlist – one down, many more to go!

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen er een….zo’n lijstje met onvervulde wensen die ècht nog een keer vervuld moeten worden voordat….precies!

Sinds die magistrale film uit 2007 met Jack Nicholson en Morgan Freeman in de hoofdrollen is een bucketlist een echte ‘must have’ aan het worden. Steeds vaker hoor ik het om me heen, mensen die nog dit of dat willen voor ze het tijdelijke voor het eeuwige verruilen. Het valt me daarbij op dat de mensen die het over hun bucketlist hebben vaak nog behoorlijk jong zijn, dus als het goed is hebben ze nog wel even tijd om een en ander af te strepen. Dat geeft rust zou ik zeggen.

Het heeft me wel aan het denken gezet. Moet ik ook niet zo’n lijstje op gaan stellen, ik wordt tenslotte al 55. Als ik nog een en ander wil afstrepen moet ik niet te lang wachten, toch? Aan de andere kant geeft zo’n lijstje misschien ook wel onrust, je moet ineens van alles. En dat terwijl ik net op een leeftijd begin te komen dat ik denk dat ik juist niet meer van alles (van mezelf) moet. Dat ik het aandurf om te kiezen om dingen niet meer te doen (maar dat op héél bescheiden schaal natuurlijk).

Maar als ik dan toch een soort van bucketlijstje op moet stellen, dan vul ik die wel met vogels die ik graag nog een keer goed zou willen fotograferen voordat…precies. Gewoon Europese soorten natuurlijk, we moeten het niet al te ingewikkeld maken. De kans om er af en toe iets af te strepen moet wel een beetje realistisch blijven, anders is het niet leuk.

Zwarte ibis / Glossy Ibis

Afgelopen weekend heb ik – denk ik – mijn eerste wenssoort van mijn denkbeeldige lijst gestreept. In de Groene Jonker worden regelmatig zwarte ibissen gezien, een vogel met een tropische oorsprong die steeds vaker in Nederland wordt gesignaleerd. En volgens wikipedia een volle neef is van de lepelaar die overigens ook een tropische achtergrond heeft. Nu heb ik in het verleden al vaker zwarte ibissen gefotografeerd, maar nooit echt helemaal naar mijn zin. Te ver weg, te weinig zon, niet vrij in beeld et cetera. En zonder het goede licht of op te grote afstand komt de kleurenpracht van een zwarte ibis (die dus alles behalve zwart is) niet echt lekker tot zijn recht. Vrijdagochtend – terwijl ik op mijn knieën in het water zat …man, wat gaat je broek stinken van die modder – had ik hem goed voor de lens, de zon was net op en de kleuren kwamen mooi tot hun recht. Het kan natuurlijk altijd nog beter, maar voorlopig ben ik er blij mee.

Ja, ik denk dat ik er maar aan mee ga doen. Ik ga mijn bucketlist met nog te fotograferen vogels samenstellen. Natuurlijk maak ik hem niet te lang en de eerste is inmiddels afgestreept. Dat geeft een lekker gevoel, haalt op voorhand de druk er alvast een beetje af…ik word tenslotte een dagje ouder 😉

Leave a Reply

error: Content is protected !!