Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Taalgebruik

Deemster

Vandaag op de radio hoorde ik een item over vergeten woorden in het programma ‘Taalstaat’. Woorden uit onze taal die een beetje in de vergetelheid zijn gekomen, we gebruiken ze nauwelijks meer. En sommige mensen vinden dat jammer en doen hun best zo’n woord niet volledig te laten uitsterven. Taalliefhebbers die graag behouden wat er was. Ik heb daar niet zo’n last van maar ach, laat ik ook m’n steentje bijdragen.

Het was vandaag een beetje deemsterig, het leek wel alsof de zon niet op wilde komen. De wolken hadden de overhand, nauwelijks licht om te fotograferen. Blijkbaar vonden de vogels er ook niets aan want er was weinig te zien. En zeker geen visarend, de vogel waar we naar op zoek waren. Nee, als de deemster aanhoudt kan je beter in je bed blijven en uitslapen zo hebben we vandaag weer ontdekt.

Met slechts enkele foto’s op zak weer bijtijds naar huis, koffie met m’n meisje en de rest van de dag lekker binnen blijven. Als het deemstert kan je maar beter de gordijnen dicht houden en je erbij neerleggen. Heerlijk….

Leave a Reply

error: Content is protected !!