Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Overpeinzing

Amazing birds of Instagram

Ik verken sinds kort een nieuw SM-pad. En dan bedoel ik natuurlijk ‘Social Media… what else?’ 😉 . Het ingeslagen pad heet Instagram. Bij velen al bekend en door velen al begaan, dus behoorlijk plat getrapt, maar voor mij een nieuwe ontdekkingsreis. En zoals dat bij een ontdekkingsreis hoort, gaat dat met vallen en opstaan.

Het begon al met de app op m’n telefoon. Installeren ging van een leien dakje maar een dag later ‘deed ie het niet meer’. Nu ben ik niet voor één gat te vangen, dus app er af gegooid en opnieuw geïnstalleerd. Probleem opgelost! Althans…zo leek het. De dag erop begon hetzelfde gelazer. Het geduld dat ik als natuurfotograaf aan de dag leg, is ver te zoeken als dit soort gedoe op m’n pad komt. En zo gaat het van kwaad tot erger.

Door mijn ongeduld in combinatie met mijn beperkte ervaring met dit soort appjes kom ik geen stap verder, brengt mij richting mijn kookpunt hetgeen voor mijn vriendin bijzonder vermakelijk lijkt te zijn. Terwijl mijn frustraties toenemen en ik op het punt sta om n’n telefoon ‘in een of andere hoek’ te smijten, rollen bij haar de tranen over haar wangen van het lachen. Maar gelukkig…net voordat ik mijn voorgenomen daad daadwerkelijk uitvoer, pakt zij m’n telefoon af, klooit er even op en geeft hem met een triomfantelijke blik aan mij terug met de zalvende woorden: ‘alsjeblieft lieverd, hij doet het weer’.

Op zulke momenten krijg ik last van een gespleten persoonlijkheid. De ene is blij voor me dat het is opgelost en dat ik eindelijk aan de slag kan. De ander daarentegen voelt zich een enorme sukkel maar richt de daardoor ontstane emoties natuurlijk op de vriendin die zo vriendelijk was om mij uit de brand te helpen. Gelukkig kunnen we er om lachen, het is niet de eerste keer en zal zeker ook niet de laatste keer zijn. En als mijn bloeddruk weer tot toelaatbare waarden is gezakt, bedank ik haar en vraag ik nog een toelichting op de oplossing, wetende dat ik dat de volgende keer weer ben vergeten…leeftijd?

Maar goed, nadat de eerste hindernissen zijn genomen en ik de nieuwe wereld betreed, val ik van de ene ‘ohh’ in de andere ‘ahh’. Natuurlijk ligt mijn focus op vogels in het bijzonder. Ik zie de meest bont gekleurde vogels verschijnen uit veraf gelegen werelddelen. Velen van ons kennen de uitdrukking ‘Wat je ver haalt is lekker!’ En als ik de foto’s op mijn telefoon bekijk, moet ik dat beamen. Werkelijk onvoorstelbaar hoe sommige soorten gedurende de evolutie zijn ‘opgedroogd’. Natuurlijk kom ik in het overstelpende aanbod ook foto’s tegen van enkele ‘bekende Nederlanders’ die zich al eerder op dit pad hebben begeven. Ook mooi en natuurlijk geniet ik van die foto’s, maar mijn mond valt er minder ver bij open.

Tegen wie het pad nog niet heeft bewandeld zou ik willen zeggen: ‘Verken het eens!’. Het is een wereld vol inspiratie die zijn weerga niet kent. En let daarbij ook even op de #hashtags, minstens zo verwonderlijk als de getoonde vogels. Natuurlijk komen er op Facebook ook mooie en inspirerende foto’s voorbij. Maar de stortvloed tropische vogels in al hun verscheidenheid op Instagram…ik vind het ‘#Amazing’. Steeds weer word ik verrast door vogels waarvan ik dacht dat die alleen door Sir David Attenborough werden gezien. Ik wil ze natuurlijk niet tekort doen maar daar steken onze kool- en pimpelmeesjes toch wel wat magertjes bij af…

2 Comments

  1. Albert van Beek

    Leuk stukje Erik. Ben ook nog niet aan Instagram begonnen. Denk ook niet dat ik er aan begin, moet ik een veel jongere vriendin opzoeken.

Leave a Reply

error: Content is protected !!