Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

kijken naar VOGELS

Met een gevoel van trots…

Het is me gelukt! Sinds kort prijkt er een boek op mijn boekenplank waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. De titel van het boek luidt “kijken naar VOGELS”. En dat is ook precies wat het boek je laat doen, kijken naar vogels door de ogen van ondergetekende. Geen verhalen, gewoon kijken naar 143 full colour foto’s uit mijn archief vol vogelfoto’s, verdeeld over 182 pagina’s in een hardcover boek met een afmeting van 30×30 cm.

De selectie in het boek geeft een indruk van mijn manier naar vogels kijken. De ene keer speelt de kleur de hoofdrol, een ander keer draait het om gedrag en weer een andere keer is de omgeving waarin de vogel zich bevindt bepalend. Maar de vogel op de foto speelt nooit een bijrol, of hij nu vol in beeld is of subtiel in het landschap is geplaatst. Het boek bevat foto’s uit alle windrichtingen binnen Europa, aangevuld met een aantal dwaalgasten die door een verkeerde wind in ons land zijn belandt.

Natuurlijk is de selectie niet uitputtend, het geeft geen overzicht van alle vogels die ik in de afgelopen 10 jaar heb gefotografeerd. Maar het is wel een weerspiegeling van mijn fascinatie voor vogels. Als we iedere dag een koolmees in de tuin zien, wordt het steeds lastiger om de schoonheid van deze doodordinaire vogel te zien. Maar als deze koolmees de hoofdrol speelt in ‘larger than life’ afbeelding met fijn licht en een rustgevende achtergrond, wordt duidelijk dat zelfs het gewone bijzonder is om te zien. En dat hoop ik met de foto’s in dit boek over te brengen.

Bij mij heeft het kijken naar vogels bijgedragen aan mijn motivatie om aan hun bescherming bij te dragen. Door ze met dit boek onder de aandacht te brengen, hoop ik bij jou hetzelfde effect te krijgen. 

Begrijp me niet verkeerd, er zijn ongetwijfeld betere fotografen en er zijn vast en zeker mooiere vogelfotoboeken. Maar voor mij is dit boek bijzonder en ik ben er trots op.

Mocht het zo zijn dat je na het lezen geïnteresseerd bent geworden; “kijken naar VOGELS” ligt niet bij een boekhandel of BOL.com, maar is wel aan te schaffen tegen kostprijs. Wie hier meer over wil weten kan me een berichtje sturen via mijn contactpagina of een reactie achterlaten op deze blogpost.

22 Comments

 1. Rita

  Ja die wil ik! Maar wel gesigneerd

 2. Albert van Beek

  Erik,
  Gefeliciteerd met dit resultaat. Het voorproefje in deze blog is heel uitnodigend. Ik wil graag een exemplaar, en, evenals de vorige reactie, graag met een handtekening.

 3. Prachtig fotoboek dat vogels op een ongekende wijze in de zichtbaarheid brengt en hun natuurlijke schoonheid haarscherp laat zien. Zelfs de Schepper zal verbaast zijn als deze ziet wat ie heeft gecreëerd . Complimenten voor dit fraaie en met liefde gemaakte boek. Ik heb het inmiddels aangeschaft.

 4. Henk Joosten

  Dag Erik,

  Mooie foto’s van vogels die geframed in hun context prachtige beelden opleveren. Geeft ook een beeld van de mens achter de fotograaf.

  Kun je me op de bestellijst plaatsen?

  Henk

 5. Theo Keijzer

  Toppie.
  Wat een mooi resultaat. Ook ik wil graag dat boek en dan natuurlijk met handtekening. We kunnen er dan in alle rust van genieten

 6. Jurjen Oostenveld

  Ziet er mooi uit! Kom maar door met die pracht. En ja. ook graag signeren natuurlijk!!

 7. Caroline van Bergenhenegouwen

  Prachtig boek Erik….. ook wij graag een exemplaar met handtekening

 8. Megan

  Prachtig boek voor op de koffietafel! Helaas heb ik de ongesigneerde versie, maar daar kunnen we vast iets aan doen ;)!

  Super trots op jou pappa! ❤️

 9. czwa

  Hoi Erik.

  ik wil ook heel graag een exemplaar bestellen. De preview ziet er al heel mooi uit!
  Ben nieuwsgierig naar de rest!

 10. Mario Siebers

  Wat een bijzonder boek Erik. En prachtige foto’s! Daar zitten heel wat uurtjes stilletjes zittend in de natuur aan vooraf. Dus ook een hoop genieten lijkt me. Graag bestel ik er ook 1. En aangezien de handtekeningen volop uitgedeeld worden; kom maar op 😉

 11. Nard Jansen

  Ja Erik, proficiat met dit ongetwijfeld mooie resultaat dat ik graag thuis op de bank wil bewonderen. Signature is a must.
  En een bijzonder mooi voorbeeld van ‘follow your dreams’.

Leave a Reply

error: Content is protected !!