Met plezier en een dikke knipoog hou ik je op de hoogte van wat ik zoal fotografeer / With pleasure and a big nod I'll share with you what I shoot.

Uncategorized

Pestweekend!

Ken je dat? Zo’n weekend waar maar één woord bij past? Waarvan je hoopt dat je er niet al teveel van krijgt? Nou…ik wel. Het begint al op vrijdag. Je zit op je werk en ziet een interessante melding voorbij komen op waarneming.nl. ‘Shit!’ denk je ‘Dat wordt dus iets eerder naar huis!’. Je rondt je werkzaamheden af, neemt nog wat huiswerk mee voor het weekend en gaat op pad. Maar natuurlijk sta je in de file, schiet je voor geen meter op en zie je langzaam de lucht steeds grijzer worden. Toen je op je werk zat scheen de zon nog, maar hoe dichter bij huis, hoe grijzer de lucht.

Nog voor je parkeert vallen de eerste druppels op je vooruit. Met de ruitenwissers aan zoek je een parkeerplek maar helaas, iedereen lijkt wat eerder thuis te zijn dus jij mag vandaag wat verder weg parkeren. En het regent steeds harder. Drijfnat duw je de voordeur open en zachtjes vloekend kleed je je om. Je hebt inmiddels aardig de pest in. Tegen de tijd dat je je fotospullen bij elkaar hebt check je nog even waarneming.nl. Gelukkig, er volgen steeds meer meldingen dus het zou zomaar eens kunnen lukken. De regen is inmiddels opgehouden en 10 minuten later kom je aan op de lokatie waar de melding vandaan kwam. En je bent niet alleen, er staat inmiddels een legertje fotografen en mensen die even komen kijken wat er in hemelsnaam aan de hand is. ‘Ze zijn net weg gevlogen!’ zegt een van de grapjassen pesterig.

Afijn, enkele uren later zit je thuis op de bank en weet je inmiddels dat je ‘de foto’ nog niet gemaakt hebt. Zouden ze er morgen nog zitten? Nieuwe dag, niieuwe kansen? Of wordt het écht een pestweekend?

De volgend ochtend rij je vol goede moed terug naar de plek waar je ze gisteren achter hebt gelaten. Daar aangekomen blijkt de groep van 40 geslonken te zijn tot een triootje en bovendien pakken de regenwolken zich alweer samen. Wat is wijsheid? Waar zijn ze nog meer gezien? Terwijl de eerste druppels vallen stap je weer in de auto en ga je op pad. Veertig minuten later kom je op de plek waar ze gisteren ook gezien zijn en zie je de eerste fotografen alweer klaar staan. Bingo! En bovendien is de zon gaan schijnen! Auto parkeren, spullen er uit en klikken maar. Terwijl je met je medefotografen staat te genieten, voel je de eerste druppels alweer in je nek vallen. Heel lang genieten is er niet bij, het is duidelijk zo’n pestweekend.

Thuis kijk je naar de resultaten en denk je terug aan de afgelopen twee dagen sinds die eerste melding. En dat weet je het: dit kunnen alleen maar pestvogels zijn!

Leave a Reply

error: Content is protected !!